Vargen har dödat 13 hundar i Gävleborg under tre år!

GÄVLEBORG(JJ). Under tre års tid har vargen dödat 13 hundar, samt skadat tre, i Gävleborg. Totalt har länsstyrelsen betalat ut 263 835 kronor i ersättning till hundägare under denna tidsperiod.

– De är oskyddade och kan bli en enorm förlust för den drabbade, säger Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen Gävleborg, till Gefle Dagblad.

Maxbeloppet som betals ut för en rovdjursdödad hund ligger på 30 000 kronor.
Den ras som drabbats av flest vargattacker är stövare.
Som jämförelse kan nämnas att björnen bara skadat tre hundar under denna period på tre år. 
Det här rapporterar Gefle Dagblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser