Vargen följde korna in till byn!

Efter förra veckans vargattack på kor som gick på bete utanför Lillhärdal i Jämtland har korna flyttats tillbaka till byn. Men nu talar allt för att vargen följt med.

 I torsdags förra veckan tog bonden Per Persson hem alla sina kor från fäbodvallen sedan han hittat en av kalvarna död och riven av en varg. Nu verkar det som att vargen har följt med korna hem till byn.

– Nu har jag de på bete på öppen mark i byn. Det gick bra tills på lördag kväll, sedan har djuren varit skrämda på kvällarna, säger han.

Under tisdagen var länsstyrelsen på plats i Lillhärdal. Man spårade och försökte pejla varghonan med sändaren men fick inte någon information från henne.

Per Persson har aldrig varit med om det här tidigare.

– Nu har vargen varit här sedan i våras, jag tror att den bildar revir, säger han, till Länstidningen i Östersund.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser