Vargen följde efter hela vägen fram till huset

Södertörn (JJ) Under morgonpromenaden med hunden närmade sig plötsligt en varg. Den lät sig inte skrämmas utan följde tätt efter hundägaren och hunden hela vägen fram till huset. Allt fångades på film.

En närgången varg gjorde morgonpromenaden med hunden till en mardröm. Foto: Skärmdump/Facebook

På Facebook sprids nu klippet som en löpeld. Vad man kan se är en kvinna som är ute och rastar en hund. I nära anslutning till trädgården plockar hon fram sin mobiltelefon och börjar film.

Bara meter i från kvinnan och den kopplade hunden står en varg. Trots att kvinnan skriker mot vargen följer den efter. Hon försöker hoppa in en bil, men den är låst. Först när hon kommit upp på en altan slutar vargen förfölja henne och hunden.

Mikael Fransson, vilthandläggare på länsstyrelsen i Stockholms län bekräftar morgonens händelse som utspelade sig på Södertörn. Där uppehåller sig en drygt ettårig vargtik, kullbror med en av vargarna i Rialaområdet norr om Stockholm.

– Vi har personal hemma hos kvinnan just nu och diskuterar åtgärder. Det finns ingen skyddsjaktsansökan på vargen men vi har möjlighet att själva besluta om detta eller skrämselåtgärder. Frågan är om skrämselåtgärder är effektiva i detta fallet, säger han.

På Jaktjournalens Facebooksida kan ni se filmklippet.

Jaktjournalen har sökt hundägaren för en kommentar.

AKTUELLT

Webbradio: ”Vi har ingen regional vargförvaltning”

Gävleborg (JJ) – Problemet är att vi inte har någon regional förvaltning av vargstammen. Det är några få län som ska bära hela det nationella målet. Det säger Jägareförbundets Per Mellström när han kommenterar jägaren Jonas Heimers beslut, att sluta rapportera rovdjur till länsstyrelsen.

Annonser