Vargen följde efter hela vägen fram till huset

Södertörn (JJ) Under morgonpromenaden med hunden närmade sig plötsligt en varg. Den lät sig inte skrämmas utan följde tätt efter hundägaren och hunden hela vägen fram till huset. Allt fångades på film.

En närgången varg gjorde morgonpromenaden med hunden till en mardröm. Foto: Skärmdump/Facebook

På Facebook sprids nu klippet som en löpeld. Vad man kan se är en kvinna som är ute och rastar en hund. I nära anslutning till trädgården plockar hon fram sin mobiltelefon och börjar film.

Bara meter i från kvinnan och den kopplade hunden står en varg. Trots att kvinnan skriker mot vargen följer den efter. Hon försöker hoppa in en bil, men den är låst. Först när hon kommit upp på en altan slutar vargen förfölja henne och hunden.

Mikael Fransson, vilthandläggare på länsstyrelsen i Stockholms län bekräftar morgonens händelse som utspelade sig på Södertörn. Där uppehåller sig en drygt ettårig vargtik, kullbror med en av vargarna i Rialaområdet norr om Stockholm.

– Vi har personal hemma hos kvinnan just nu och diskuterar åtgärder. Det finns ingen skyddsjaktsansökan på vargen men vi har möjlighet att själva besluta om detta eller skrämselåtgärder. Frågan är om skrämselåtgärder är effektiva i detta fallet, säger han.

På Jaktjournalens Facebooksida kan ni se filmklippet.

Jaktjournalen har sökt hundägaren för en kommentar.

AKTUELLT

Jägarbas vill ha specialistteam för vargjakt

Västmanland (JJ) Jägareförbundets ordförande i Västmanland, Emil Stolpe Nordin, vill att skyddsjakterna på varg blir effektivare. Han efterlyser specialistteam och att snaror och fällor får användas i jakterna.

Fira med filépanna

Jaktsäsongen är i full gång och i oktober är det massor av jakt över hela landet. Det är det värt att fira. Varför inte bjuda nära och kära på en filépanna, så fantastiskt gott och enkelt. Ta av den filé du har; älg, rådjur, hjort eller vildsvin, succén är given. 6 portioner: 600 g viltfilé

Stjärnskogens Atos

Daniel Ernebrink har i sin SE J CH Stjärnskogens Atos hittat en riktig drevkanon. Det har hunden inte bara bevisat på jaktprov utan även för bygdens jägare som gärna hänger med ut på jakt. När Jaktjournalen följde med Atos till skogs rådde det heller inget tvivel om att ryktet stämde. Bästa rådjurshunden på unghundsmästerskapet 2015 behärskar det här med drevjakt.

En stöld är alltid en stöld

I april polisanmälde knivbutiken Wanderoo en jakthandlare för varumärkesbrott. Saken gällde en kniv. Wanderoo (Bökers distributör i Sverige) noterade kniven och kunde konstatera att den inte tillverkas av Böker. Kniven är en uppskalad kopia av Rambler, en smidig kniv designad av Raimund Lhotak för Böker.

Mauser M98 Standard Diplomat

En aldrig sinande efterfrågan har gjort att Mauser åter satsat på den gamla 98 modellen igen. Nu med moderna tillverkningsmetoder Mauser M98 Magnum var först ut, men nu går vapentillverkaren vidare med Mauser M98 Standard Expert och Diplomat i kalibrar anpassade för europeisk och nordamerikansk jakt. JJ har provat Diplomaten.

Vargcirkusen tar aldrig slut

När detta skrivs återstår bara några dagar innan länsstyrelserna i Värmland, Örebro, Dalarna, Gävleborg och Västmanland ska presentera sina beslut för vinterns vargjakt.

IF beklagar sorgen i kommentar på Facebook

Karlskrona (JJ) Försäkringsbolaget IF ger nu ytterligare kommentarer kring fallet med Anton Nilssons trafikdödade gonczy polski. En försäkringstjänsteman krävde att hunden skulle grävas upp två veckor efter att den begravts. "Vi har i normalfallet aldrig några sådana krav", skriver IF i en kommentar på Facebook.

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Annonser