”Vargen är helt oskygg”

Växjö (JJ) Två golfspelare tog med sin chihuahua på golfrundan i Ramkvilla i Småland i helgen. Plötsligt hörde mannen ett flåsande när han skulle putta. Två meter bakom honom stod en varg. Kvinnan lyfte upp chihuahuan och försökte få vargen att lämna området innan hon förstått att det var en varg. De båda höll sina golfklubbor som gardering, vargen sprang vidare efter en stund.

Den mycket oskygga vargen på vandring från Skåne och Halland har nu nått länet. Bo Petersson från Braås och familjen Adamsson i Råsen kom bara några 10-talet meter ifrån.
Mängder med rapporter har strömmat in till rovdjursspåraren Anders Gunnarsson i Jönköpings län, skriver tidningen Smålands Posten.

– Vi har fått rapporter hela vägen uppåt, vargens riktning från Halland åt nordost och under söndagen har det ringts in många observationer i gränstrakterna till Kronoberg. Den här vargen tar ingen som helst notis om människor och går precis som han vill. Det är så klart inte bra. Antagligen har den haft så mycket kontakt med människor att den inte är rädd längre.

Bo Petersson berättar hur vargen följde efter honom när han var på cykeltur runt Örken i det fina vädret.
– Jag trodde först det var något annat djur men sen såg jag att det var en varg, jag vände 180 grader och cyklade till ett hus jag precis kört förbi. Han kom bara efter. Jag får erkänna att jag blev uppjagad och rädd, säger Bo Petersson.

Familjen Adamsson i Råsen hörde hör Bo Petersson kom skrikande, de hade precis släppt ut sina får och nya lamm på bete till påsk men det blev till att ta in allihop igen.
– Jag stod och vaktade djuren medan de andra gav sig iväg och de kom bara några meter ifrån vargen, berättar Inger Adamsson. För att få vargen bort från fåren tvingades de ta till bilen, tuta och driva den framför sig in i skogen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser