Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Det var i torsdags som 76-åriga Ann-Margret Neikter var på promenad med sin nioåriga sällskapshund i Brottby i Vallentuna kommun. De gick utmed en grusväg i fritidshusområdet Ekskogen.

Den nioåriga hunden Lacey gick bakom sin ägare.

Plötsligt dök vargen upp bakifrån, tog hunden och sprang iväg med den i käftarna.

– Han sprang mitt på vägen och jag sprang efter honom. Det enda jag tänkte på var att jag ville hämta Lacey, säger Ann-Margret Neikter till Mitt i hela Stockholm.

Gamla Rialareviret

Hunden hittades cirka 700 meter bort med hjälp av spårhund. Länsstyrelsens besiktningsman bedömer att den dödats av varg, men nu ska hundkroppen obduceras så att dödsorsaken verkligen blir fastställd.

Ann-Margret Neikter är chockad och ledsen efter händelsen.

– Jag kan inte förstå vad som har hänt. Hon var som ett barn för mig, vi var ute och promenerade flera gånger om dagen. Jag hade haft henne i åtta år, och hon var alltid med mig. Saknaden är enorm, säger Ann-Margret Neikter till Mitt i Stockholm.

Området där attacken inträffade ligger mitt i det tidigare Rialareviret.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser