Vargdebatt på Facebook

NORRTÄLJE(JJ). Vargdebatten drivs nu även på Facebook. Totalt har Facebook-gruppen "Våga Vägra Varg i Sverige" cirka 2 000 medlemmar. Det finns många grupper som är för och emot vargen på Facebook. Och debatten är ofta hård.

Det var Gunilla Grönvall som grundade gruppen. Och det är Gunilla, hennes man Peter Grönvall, samt jaktarrendator Claes Bäck på Beateberg, som administerar gruppen på Facebook.  

Gunilla tycker att tryggheten är borta i skogarna i Roslagen.
– Mamma och pappa har en tax. Den här hösten har jag inte gått ut med den själv längre. Jag känner mig för osäker.Hon tror att risken för att möta varg är större i Rialareviret än i reviren i övriga landet. Rialareviret är inte tillräckligt stort. Det blir fler möten mellan varg och människa då, säger Gunilla Grönvall till Norrtelje Tidning.

Hon tycker att länsstyrelsen kunde skött informationen bättre kring vargen och hon själv försöker nu ge information via Facebook. 
Det är rapporterar Norrtelje Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser