Vargdebatt på Facebook

NORRTÄLJE(JJ). Vargdebatten drivs nu även på Facebook. Totalt har Facebook-gruppen "Våga Vägra Varg i Sverige" cirka 2 000 medlemmar. Det finns många grupper som är för och emot vargen på Facebook. Och debatten är ofta hård.

Det var Gunilla Grönvall som grundade gruppen. Och det är Gunilla, hennes man Peter Grönvall, samt jaktarrendator Claes Bäck på Beateberg, som administerar gruppen på Facebook.  

Gunilla tycker att tryggheten är borta i skogarna i Roslagen.
– Mamma och pappa har en tax. Den här hösten har jag inte gått ut med den själv längre. Jag känner mig för osäker.Hon tror att risken för att möta varg är större i Rialareviret än i reviren i övriga landet. Rialareviret är inte tillräckligt stort. Det blir fler möten mellan varg och människa då, säger Gunilla Grönvall till Norrtelje Tidning.

Hon tycker att länsstyrelsen kunde skött informationen bättre kring vargen och hon själv försöker nu ge information via Facebook. 
Det är rapporterar Norrtelje Tidning.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser