Vargdebatt livesänds ikväll

Rättvik (JJ) I kväll kommer företrädare från jägarorganisationer och bevarandeföreningar mötas i en direktsänd debatt i Rättvik. På lokaltidningen Dalarnas tidnings hemsida kan tittarna följa argumenten live.

Folkaktionen Ny Rovdjurspolitiks lokalordförande i Dalarna Nils Björklund tänker delta i kvällens direktsända debatt.

Flera personer som figurerat redan tidigare i debatten kommer återfinnas på Rättviks kulturhus i kväll; Hans Johansson Jägareförbundet, Kristina Hallin, Naturskyddsföreningen, Lars Erik Kalles, S Rättvik, Jarl Hammarkvist, jägare och naturvän, Anders Ahlgren, entreprenör, tidigare riksdagsledamot (c) Jonas Bergman, naturvårdsenheten Länsstyrelsen Dalarna, Ulf Berg, riksdagsledamot (M) och Martin Moraeus, LRF Dalarna.

Totalt  50 platser kommer finnas för de som vill komma till kulturhuset och följa debatten live. En av dem som tar tillfället i akt är Nils Björklund, lantbrukare, jägare och tillika ordförande för Dalaavdelningen på Folkationen Ny Rovdjurspolitik.

– Vi har ingen vildmark här i Sverige för vargen. Det är kulturmark överallt. Min grundinställning har alltid varit att vi tamdjursägare och jägare inte har någon möjlighet att kompromissa i den här frågan. Det går inte att förena varg med jakt, fäbobruk och renskötsel, säger han.

Vill ni se debatten som börjar klockan 18 ikväll surfar ni in på dt.se Där kan man också själv delta i debatten genom att ställa frågor direkt på sajten.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser