Vargdebatt livesänds ikväll

Rättvik (JJ) I kväll kommer företrädare från jägarorganisationer och bevarandeföreningar mötas i en direktsänd debatt i Rättvik. På lokaltidningen Dalarnas tidnings hemsida kan tittarna följa argumenten live.

Folkaktionen Ny Rovdjurspolitiks lokalordförande i Dalarna Nils Björklund tänker delta i kvällens direktsända debatt.

Flera personer som figurerat redan tidigare i debatten kommer återfinnas på Rättviks kulturhus i kväll; Hans Johansson Jägareförbundet, Kristina Hallin, Naturskyddsföreningen, Lars Erik Kalles, S Rättvik, Jarl Hammarkvist, jägare och naturvän, Anders Ahlgren, entreprenör, tidigare riksdagsledamot (c) Jonas Bergman, naturvårdsenheten Länsstyrelsen Dalarna, Ulf Berg, riksdagsledamot (M) och Martin Moraeus, LRF Dalarna.

Totalt  50 platser kommer finnas för de som vill komma till kulturhuset och följa debatten live. En av dem som tar tillfället i akt är Nils Björklund, lantbrukare, jägare och tillika ordförande för Dalaavdelningen på Folkationen Ny Rovdjurspolitik.

– Vi har ingen vildmark här i Sverige för vargen. Det är kulturmark överallt. Min grundinställning har alltid varit att vi tamdjursägare och jägare inte har någon möjlighet att kompromissa i den här frågan. Det går inte att förena varg med jakt, fäbobruk och renskötsel, säger han.

Vill ni se debatten som börjar klockan 18 ikväll surfar ni in på dt.se Där kan man också själv delta i debatten genom att ställa frågor direkt på sajten.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Annonser