Vargdebatt i SVT i kväll

ORSA(JJ). I kväll blir det vargdebatt i tv-programmet Debatt på SVT. Nils Björklund från Våmhus kommer att delta i debatten. Han är ordförande i Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik. - Vår sida får sällan yttra sig om rovdjurspolitiken och därför måste jag ställa upp, säger Nils Björklund till Dala-Demokraten.

Det är vargattacken norr om Stockholm som gjort att ytterligare bränsle kastats på vargdebatten.
Ämnet under kvällens program är rovdjurspolitiken.

Björklund säger till Dala-Demokraten att han inte anser att det inte går att kombinera varg med betesdjur och tamhundar. Och han framhåller att det inte finns samma förutsättningar för varg i Sverige som i exempelvis Kanada, han tänker då bland annat på tillgången till bytesdjur. 
Han tycker att det är bra med ett tak på 210 vargar men han menar att även detta antal djur är en katastor för de som ska leva med dessa vargar. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser