Vargbesök i Tomas hus?

Dals Långed(JJ) Tomas Uusitalos misstänker att det är en varg som varit inne i hans hus, samt dödat fler än 20 marsvin ute på tomten. Länsstyrelsen tror dock att det är osannolikt att en varg gått in i hans hus.

Tomas föder upp marsvin. Han vaknade natten till lördag då hans hundar härjade runt, i hans hus i Dals Långed.
– Hundarna härjade som fan. De bor i källaren på nätterna. När jag klädde på mig för att gå ned möttes jag av ett marsvin som skrek fruktansvärt. Det visade sig vara ett dödsskrik, säger Tomas till Metro/metro.se.

När han lyste med ficklampan såg han att dörren var något öppen och när han lyste ut mot trädgården såg han två ögon som stirrade. 
Ett dödat marsvin låg på golvet. Thomas tror att det var en varg. Dessutom hade fler än 20 marsvin dödats utomhus, de var i burar. 

På länsstyrelsen tror man inte att någon varg varit inne i källaren. De bedömer att det är mindre tassavtryck, som fanns hos Thomas, än vad vargen har.
Men länsstyrelsen ska undersöka de döda djuren och ska förhoppningsvis kunna konstatera vad som dödat djuren.
Det här rapporterar Metro/metro.se.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser