Vargbesök i Tomas hus?

Dals Långed(JJ) Tomas Uusitalos misstänker att det är en varg som varit inne i hans hus, samt dödat fler än 20 marsvin ute på tomten. Länsstyrelsen tror dock att det är osannolikt att en varg gått in i hans hus.

Tomas föder upp marsvin. Han vaknade natten till lördag då hans hundar härjade runt, i hans hus i Dals Långed.
– Hundarna härjade som fan. De bor i källaren på nätterna. När jag klädde på mig för att gå ned möttes jag av ett marsvin som skrek fruktansvärt. Det visade sig vara ett dödsskrik, säger Tomas till Metro/metro.se.

När han lyste med ficklampan såg han att dörren var något öppen och när han lyste ut mot trädgården såg han två ögon som stirrade. 
Ett dödat marsvin låg på golvet. Thomas tror att det var en varg. Dessutom hade fler än 20 marsvin dödats utomhus, de var i burar. 

På länsstyrelsen tror man inte att någon varg varit inne i källaren. De bedömer att det är mindre tassavtryck, som fanns hos Thomas, än vad vargen har.
Men länsstyrelsen ska undersöka de döda djuren och ska förhoppningsvis kunna konstatera vad som dödat djuren.
Det här rapporterar Metro/metro.se.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser