Vargbeslut väcker känslor

Kalmar(JJ) Det är upprörda känslor efter viltförvaltningsdelegationens beslut om att det bör finnas omkring tio vargar i Kalmar län.

Det var dock inte enighet inom delegationen om denna nivå och beslutet har väckt känslor. 
– En vargetablering här vore inte bra. Jag går redan med en oro för fåren, jag vill inte att det ska hända dem något. Får smakar väl smaskens för vargen. Dessutom skulle det innebära höga kostnader och skapa mycket merjobb, säger fårbonden Gunnar Olsson till Barometern/OT/barometern.se. 

Riksdagsledamot Anders Åkesson(C)menar att en utredning först måste göras om de socioekonomiska konsekvenserna av en vargstam i länet, innan något beslut tas om antalet vargar som bör finnas i länet.
Både Jägareförbundet och LRF vill att vargstammen ska vara så liten som möjligt i länet. 
Det här rapporterar Barometern/OT/barometern.se.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser