Vargbeslut väcker känslor

Kalmar(JJ) Det är upprörda känslor efter viltförvaltningsdelegationens beslut om att det bör finnas omkring tio vargar i Kalmar län.

Det var dock inte enighet inom delegationen om denna nivå och beslutet har väckt känslor. 
– En vargetablering här vore inte bra. Jag går redan med en oro för fåren, jag vill inte att det ska hända dem något. Får smakar väl smaskens för vargen. Dessutom skulle det innebära höga kostnader och skapa mycket merjobb, säger fårbonden Gunnar Olsson till Barometern/OT/barometern.se. 

Riksdagsledamot Anders Åkesson(C)menar att en utredning först måste göras om de socioekonomiska konsekvenserna av en vargstam i länet, innan något beslut tas om antalet vargar som bör finnas i länet.
Både Jägareförbundet och LRF vill att vargstammen ska vara så liten som möjligt i länet. 
Det här rapporterar Barometern/OT/barometern.se.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser