Vargbeslut överklagas

Sveg(JJ) Två vargbeslut i Härjedalens kommun överklagas till förvaltningsrätten. Det är två privatpersoner som överklagat besluten som berör två medborgarförslag.

Kommunstyrelsen tog beslut om medborgarförslagen i mars. Ett av förslagen menar kommunstyrelsen ligger utanför kommunens beslutanderätt. Medborgarförslaget handlade om att Härjedalens kommun bör göra en konsekvensalays av den förda rovdjurspolitiken, när det gäller hur kommuninevånarna påverkas. 

Kommunstyrelsen tycker att det andra medborgarförslaget är besvarat genom att kommunen flera gånger klargjort sin syn på hur rovdjuren förvaltas.
I medborgarförslaget framfördes krav på att kommunen ska arbeta för en rovdjurspolitk som är restriktivare. 
Det här rapporterar Tidningen Härjedalen/tidningenharjedalen.se.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser