Vargbeslut överklagas

Sveg(JJ) Två vargbeslut i Härjedalens kommun överklagas till förvaltningsrätten. Det är två privatpersoner som överklagat besluten som berör två medborgarförslag.

Kommunstyrelsen tog beslut om medborgarförslagen i mars. Ett av förslagen menar kommunstyrelsen ligger utanför kommunens beslutanderätt. Medborgarförslaget handlade om att Härjedalens kommun bör göra en konsekvensalays av den förda rovdjurspolitiken, när det gäller hur kommuninevånarna påverkas. 

Kommunstyrelsen tycker att det andra medborgarförslaget är besvarat genom att kommunen flera gånger klargjort sin syn på hur rovdjuren förvaltas.
I medborgarförslaget framfördes krav på att kommunen ska arbeta för en rovdjurspolitk som är restriktivare. 
Det här rapporterar Tidningen Härjedalen/tidningenharjedalen.se.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser