Vargattackerna fortsätter i Halden – tredje hunden dödad!

I fredags vargdödades en ettårig drever vid Saetre utanför Halden. Den tredje jakthunden som varg dödat i området, som besöks av Svenska vargar från Dalsland.

Dreverägaren var ute på jakt och lät hunden söka fritt. Drevern hade inte börjat driva när den blev dödad av varg och i stort sett uppäten.

Arild Hansen vid Statens Naturoppsyn bekräftar att det är varg som dödat drevern. Tidigare i höst har två älghundar blivit vargdödade i området. Och debatten om den svenska vargpolitiken går hög i området.

Många menar att man drabbas oförskyllt av den svenska vargpolitiken på den norska sidan gränsen.
 
 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser