Vargattack var falsk alarm

Stockholm (JJ) SVA har nu undersökt den sällskapshund som i förra veckan attackerads på Adelsö utanför Stockholm. Det rör sig inte om något vargangrepp.

Det var i torsdags i förra veckan som en yorkshireterrier attackerades i anslutning till en gård på Adelsö. Hunden dog till följd av skadorna.

Statens Veterinärmedicinska Anstalt har nu besiktat kroppen och konstaterar att det inte rör sig om något vargangrepp. Bitmärkena på hunden kommer inte från något stort hunddjur. Det rör sig sannolikt om räv eller grävling.

Jaktjournalen har tidigare fått uppgifter från jägare i området som uppger att varg ska ha rört sig runt den aktuella platsen vid tidpunkten, men detta är inte säkerställt. Däremot har avföring hittats och lämnats in för analys.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser