Vargattack var falsk alarm

Stockholm (JJ) SVA har nu undersökt den sällskapshund som i förra veckan attackerads på Adelsö utanför Stockholm. Det rör sig inte om något vargangrepp.

Det var i torsdags i förra veckan som en yorkshireterrier attackerades i anslutning till en gård på Adelsö. Hunden dog till följd av skadorna.

Statens Veterinärmedicinska Anstalt har nu besiktat kroppen och konstaterar att det inte rör sig om något vargangrepp. Bitmärkena på hunden kommer inte från något stort hunddjur. Det rör sig sannolikt om räv eller grävling.

Jaktjournalen har tidigare fått uppgifter från jägare i området som uppger att varg ska ha rört sig runt den aktuella platsen vid tidpunkten, men detta är inte säkerställt. Däremot har avföring hittats och lämnats in för analys.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser