Vargattack utanför Ulricehamn?

Mycket talar för att det var varg som dödade två kalvar i Spättered, strax utanför Timmele, norr om Ulricehamn, strax före midsommar.

Länsstyrelsens betiktningsman Tommy Berglund har besökt platsen och misstänker att varg ligger bakom. Han vill dock inte ge en 100 procentig säkerhet.
Den ena kalven var nästan helt uppäten och den andra svårt angripen av insekter varför det var svårt att se spår av bett.Kalvarna vägde cirka 50 kg styck och befann  sig i var sina hagar med kor på ett avstånd av cirka en kilometer.
Under midsommarhelgen gjordes även en säker observation av varg mellan Älvsered och Svenljunga.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser