Vargattack utanför Eneryda

Eneryda(JJ) Två kalvar har dödats av varg på en gård utanför Eneryda, som ligger sydost om Ljungby. Under onsdag kväll hittades en död kalv och under torsdagen attackerades ytterligare en kalv.

Peter Petersson är allt annat än glad efter att ha förlorat två kalvar. Och att det är vargen som dödat kalvarna har länsstyrelsen konstaterat.
– De var uppätna från juvret och framåt. Det känns jobbigt, men mest synd är det om kalvarna förstås. Vi är måna om våra djur, säger Peter Petersson till expressen.se/kvallsposten.

Han menar att det inte är realistiskt att hägna in hela området med rovdjursstängsel då det skulle bli mycket dyrt.
Besiktningsmannen Lasse Carlsson, som arbetar på länsstyrelsen, säger till expressen.se/kvallsposten att han aldrig varit med om att bytesdjur i den här storleken blivit attackerade och bitna, men ändå inte utsatts för bett i halsen.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser