Vargattack nära Lycksele tätort

I lördags kväll skulle en kvinna rasta tre hundar längst Bussjövägen, knappt en kilometer, utanför Lycksele tätort. Plötsligt angreps den ena hunden av en varg.

Kvinnan är helt säker på att det var en varg som angrep hunden. Kvinnan lämnade bilen för att rasta sina tre hundar i skogen vid åttatiden på lördagskvällen. Två av dem var okopplade och sprang före och försvann utom synhåll i en kurva. Hon hörde plötsligt hur den ena hunden skrek och när hon kom fram låg den på nedtryckt på marken med en varg över sig. I samband med att kvinnan började skrika lyckades hunden ta sig loss.

Kvinnan och hundarna tar sig tillbaka till bilen. Vargen följer efter, men den försvinner till slut på grund av kvinnans skrikande och viftande med armarna.

Den angripna hunden hade 3-4 blödande sår på höger bakben och lår. Hunden har fått sina skador behandlade av veterinär.

4 kommentarer

 • hundar kopplade
  Det var säkert en varg som angrep hunden.
  Men tänk på att hundarna inte får springa lösa nu, de skall vara kopplade vid den här årstiden.
  Risk att man inte får ut någon ersättning om en hund blir vargdödad nu.

 • Koppelvång
  Finns över huvud taget inte. Har man kontroll över sin hund så man med säkerhet vet att man närsomhelst varsomhelst kan stoppa den så kan man ha den lös året om. Om så är fallet med kvinna i Lycksele vet jag förstås inte men man får anta detta då hon inte hade koppel på hundarna.

 • jaha
  om försvann utom synhåll är kontroll släpper jag drevern ikväll……

 • Svar Bella
  Du måste läsa artikeln innan du yttrar dej.
  Hundarna var ju utom synhåll….

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser