Vargattack nära Lycksele tätort

I lördags kväll skulle en kvinna rasta tre hundar längst Bussjövägen, knappt en kilometer, utanför Lycksele tätort. Plötsligt angreps den ena hunden av en varg.

Kvinnan är helt säker på att det var en varg som angrep hunden. Kvinnan lämnade bilen för att rasta sina tre hundar i skogen vid åttatiden på lördagskvällen. Två av dem var okopplade och sprang före och försvann utom synhåll i en kurva. Hon hörde plötsligt hur den ena hunden skrek och när hon kom fram låg den på nedtryckt på marken med en varg över sig. I samband med att kvinnan började skrika lyckades hunden ta sig loss.

Kvinnan och hundarna tar sig tillbaka till bilen. Vargen följer efter, men den försvinner till slut på grund av kvinnans skrikande och viftande med armarna.

Den angripna hunden hade 3-4 blödande sår på höger bakben och lår. Hunden har fått sina skador behandlade av veterinär.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser