Vargattack nära bebyggelse?

MARK(JJ). Var det en varg som rev ett rådjur i helgen nära bebyggelsen? Eller en förvildad hund? – Det är ett hunddjur med stor mun, så mycket kan jag konstatera, säger Hans Hellman, länsstyrelsens besiktningsman, till Borås Tidning.

Det var två unga killar som hittade rådjuret i skogen när de var ute och lekte. 
Hans Hellman menar att det står helt klart att det inte rör sig om varken räv eller lodjur som rivit rådjuret.

Under förra veckan inträffade vad som tros vara en vargattack i Älekulla, då dödades ett rådjur.
Enligt Hellman finns dock inget vargrevir i det aktuella området.
Det här rapporterar Borås Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser