Vargattack mot nötkreatur

Hasselbol (JJ) Under midsommarhelgen attackarades en besättning med kvigor av varg i Hasselbol mellan Karlstad och Molkom.

25 kvigor flydde ur en hage i Hasselbol under midsommarhelgen. En av kvigorna dödades också av varg och hittades halvt uppäten tre kilometer från hagen på midsommardagen.

Fortfarande saknas sex kvigor, var av fyra har observerats av länsstyrelsens personal. Enligt länsstyrelsen är det garanterat varg som ligger bakom attacken. Förra året attackerades nötkreatur av varg tre gånger i länet. Helgens attack är årets första. Detta rapporterar Värmlands folkblad.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser