Vargattack mot får i Linköping

Linköping (JJ) Fyra får har dödats av varg norr om Roxen i Linköpings kommun.

Länsstyrelsens besiktningsman, Johan Falk, tittade på de döda fåren i fredags.

Hagen har tretrådigt elstängsel men Johan Falk har inte kunnat konstatera hur vargen tagit sig in till fåren.

– Djurägaren har på eget initiativ satt upp snitslar, lappar och påsar på staketet, för att förbygga fler vargbesök, säger Johan Falk.

I januari-februari konstaterades en varg i området. Den vandrade dock vidare och lämnade senare DNA-spår efter sig uppåt stockholmstrakten.

Den drabbade djurägaren har ett 80-tal får i hagen.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser