Vargattack i Vallsta – åtta får dödade

VALLSTA(JJ). I går morse dödades sex får vid en vargattack i en fårhage i byn Vallsta i Hälsingland. Två får skadades också så svårt att man var tvungen att avliva dem. - Det här är ingen hobby för mig utan jag försöker faktiskt leva på det här, säger Kjell Andersson till tidningen Ljusnan.

Ytterligare fyra får skadades och i går eftermiddag var läget fortfarande kritisikt för två får. 
Vid vargattacken rymde dessutom ett tjugotal djur och de hittades förs senare under dagen. 

Hans Blomgren, länsstyrelsens naturbevakare, har varit på plats och kunde konstatera att det handlar om en eller flera vargar som attackerat fåren. Han kunde se spåravtryck i marken och han studerade även hur betten var placerade på djuren. 
Det här rapporterar tidningen Ljusnan.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser