Vargattack i Halland

Simlångsdalen (JJ) Sex får har blivit vargdödade i Simlångsdalen, ett par mil öster om Halmstad i Halland.

Länsstyrelsens besiktningsman har konstaterat att det är varg som dödat fåren någon gång mellan onsdag och torsdag i förra veckan.

Fårägaren upptäckte att fyra lam och två tackar dödats när han skulle titta till fåren. De var dödade med kraftiga bett i både hals, strupe och nacke. Vargen hade även ätit av bröstfettet mellan frambenen.

För ytterligare en vecka sedan inträffade en vargattack på får i Ålaryd, Vaggeryds kommun, i Småland. Avståndet är cirka 10 mil och den senaste vargattacken kan vara utförd av samma varg.

Vargen som utfört attacken i Simlångsdalen har inte observerats, men den kan ändå finnas kvar i området och djurägare bör vara försiktiga menar länsstyrelsen.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser