Vargattack i Halland

Simlångsdalen (JJ) Sex får har blivit vargdödade i Simlångsdalen, ett par mil öster om Halmstad i Halland.

Länsstyrelsens besiktningsman har konstaterat att det är varg som dödat fåren någon gång mellan onsdag och torsdag i förra veckan.

Fårägaren upptäckte att fyra lam och två tackar dödats när han skulle titta till fåren. De var dödade med kraftiga bett i både hals, strupe och nacke. Vargen hade även ätit av bröstfettet mellan frambenen.

För ytterligare en vecka sedan inträffade en vargattack på får i Ålaryd, Vaggeryds kommun, i Småland. Avståndet är cirka 10 mil och den senaste vargattacken kan vara utförd av samma varg.

Vargen som utfört attacken i Simlångsdalen har inte observerats, men den kan ändå finnas kvar i området och djurägare bör vara försiktiga menar länsstyrelsen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser