Vargattack i Halland

Länsstyrelsen i Halland uppmanar jordbrukare i Ullaredstrakten att om möjligt ta in sina djur. Detta sedan en varg återigen attackerat och rivit en kviga.

Under helgen fick en kviga avlivas sedan hon blivit svårt skadad av ett rovdjur. Kvigan gick i en beteshage utanför Torup, i Hylte kommun.
Det mesta talar för att det är varg som attackerat kvigan. I fredags såg en privatperson ett djur som tros ha varit en varg nära Okome, som ligger mellan Vessigebro och Ullared.
– Om möjligt är det önskvärt att man tar hem sina djur från betesmarker som ligger långt från bebyggelse, säger Staffan Bengtsson, rovdjursansvarig vid länsstyrelsen i Halland.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser