Vargattack i Haghult – fyra får dödade

HAGHULT(JJ). Under natten till fredag dödades fyra får och ett skadades vid en vargattack i Haghult. Platsen ligger söder om Ljungby. Rune Håkansson, viltexpert på länsstyrelsen Kronoberg, säger till Sveriges Radio P4 Kronoberg att det troligen handlar om den varghona som varit i trakten kring Markaryd ett tag, den vargen är sändarmärkt.

Morgan Strand, som äger fåren, upptäckte vad som hänt i går morse. Nu hålls de övriga fåren inomhus ett tag. Det är också rådet från länsstyrelsens viltexpert, som menar att risken för ett förnyat angrepp är som störst tre till fyra dagar efter det första angreppet.

I dag på morgonen har vargen dock inte synts till i området. 
– Jag är ingen varghatare, men jag tycker att det är skrämmande att vargen finns så nära boningshusen, säger Morgan Strand till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser