Vargattack i Grangärde

Grangärde (JJ) Under natten till i går skedde en vargattack på lamm i Grangärde. Nu försöker rovdjursansvariga i jaktvårdskretsen förgäves få tag i Länsstyrelsen för att få beviljat skyddsjakt.

Fredrik Perols, rovdjursansvarig i Grangärde jaktvårdskrets bekräftar att vargen har tagit ett, möjligen två, lamm för en djurägare i Grangärde. 

Attacken skedde natten till i går då vargen gick in i en hage mitt i byn och tog lammen.

Länsstyrelsen har varit på plats och besiktigat platsen, men har nu tagit helg. På grund av det får inte jägarna i området något besked om de får skyddsjaga vargen eller inte.  

– Jag antar att vi får avvakta till måndag och gå den långa vägen via en ny ansökan. Då är vargen antagligen inte kvar i närheten. 

Grangärde har tidigare haft problem med vargar som rör sig dag- som nattetid mitt inne i byn. Skyddsjakt har beviljats vid ett tillfälle men då varit så begränsad att någon varg aldrig kunde skjutas.  

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser