Vargattack i Dalsland

Dalsland(JJ) En vargattack har inträffat i Dalsland. I fredags morse upptäckte Ute att flera av fåren var döda.

– Jag vaknade klockan sju när kyrkklockan ringde. Sovrummet vetter mot en av hagarna och när jag tittade ut tyckte att det var konstigt att flera av fåren låg stilla. När jag gick ut för att se efter låg två av dem döda och ett tredje illa skadat, berättar Ute för Bohusläningen/bohuslaningen.se.

Enligt Göte Johansson, besiktningsman, så var det en vargattack. Han tror att det var två vargar. 
Totalt har Ute och Harry Thompson 160 djur. De vågar inte längre ha djuren ute på natten utan tar in dem.
Hagen har stängsel, utom mot vattendraget.
Det här rapporterar Bohusläningen/bohuslaningen.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser