Vargas ger ut bok om björn

Gävle(JJ) Håkan Vargas har skrivit en bok om de björnmöten han har upplevt. Han tycker själv att björnen är det häftigaste djuret i vårt land.

Han har tagit bilder på björnen under 25 års tid. Bilderna finns i boken som nyss släppts. Han driver Vargas vildmarkslodge med sin fru. Och turister kommer dit för att få se björnar.

Nu kommer det mesta av deras inkomster just från björnskådning. Själv är han ute upp till fem dagar per vecka för att titta efter björn.

De har byggt ett björngömsle där turisterna har chans att se björn och fotografera djuren.
– Stannar man två nätter i gömslet får man garanterat se björn, säger Håkan Vargas till Arbetarbladet/arbetarbladet.se.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser