Vargarna i Racken var älgkalvar!

Bilder av två älgkalvskinn blev snabbt misstankar tjuvjakt på varg utanför Arvika i Värmland. Under dagen har flera jägare som sett bilderna hört av sig till Jaktjournalen och påpekat att det rör sig om älgskinn.

Hela händelsen startade med att Nya Wermlandstidningen publicerade en artikel på hemsidan om tjuvjakt på varg intill sjön Racken, strax utanför Arvika.

På bilderna kunde man dock se att det rörde sig om älgkalvskinn med en käke.

Bilden ingick i en serie som han tagit i slänten bakom ett militärt förrådd vid sjön Racken. Han hade lämnat sina bilder till Karlstadspolisen och gjort en anmälan om misstänkt illegal jakt.

Älgskinnen är inget annat än slaktrester från vinterns älgjakt.

Enligt Arvika Nyheter har biträdande statsveterinär Henrik Uhlhorn vid Statens Veterinärmedicinska Anstalt  studerat tre av fotografens bilder och kan – efter att ingående ha studerat tändernas och deras placering i käken – slå fast att det rör sig om idisslare och absolut inte om hunddjur.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser