Vargarna i Racken var älgkalvar!

Bilder av två älgkalvskinn blev snabbt misstankar tjuvjakt på varg utanför Arvika i Värmland. Under dagen har flera jägare som sett bilderna hört av sig till Jaktjournalen och påpekat att det rör sig om älgskinn.

Hela händelsen startade med att Nya Wermlandstidningen publicerade en artikel på hemsidan om tjuvjakt på varg intill sjön Racken, strax utanför Arvika.

På bilderna kunde man dock se att det rörde sig om älgkalvskinn med en käke.

Bilden ingick i en serie som han tagit i slänten bakom ett militärt förrådd vid sjön Racken. Han hade lämnat sina bilder till Karlstadspolisen och gjort en anmälan om misstänkt illegal jakt.

Älgskinnen är inget annat än slaktrester från vinterns älgjakt.

Enligt Arvika Nyheter har biträdande statsveterinär Henrik Uhlhorn vid Statens Veterinärmedicinska Anstalt  studerat tre av fotografens bilder och kan – efter att ingående ha studerat tändernas och deras placering i käken – slå fast att det rör sig om idisslare och absolut inte om hunddjur.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser