Vargar skjutna utanför Bollnäs

I dag sköts det vargpar utanför Bollnäs som gjort stor skada på jakthundar och tamdjur.

Inom Svartboreviret, söder om Bollnäs, har ett varpar det sista året gjort stor skada på jakthundar och tamdjur. Naturvårdsverket tillät nyligen 14 dagars begränsad skyddsjakt på vargparet. Idag fälldes de båda vargarna inom ramarna för den beviljade skyddsjakten.
Jakten har utförts under stor sekretess med ej offentliggjorda jägare.
JJ återkommer så fort länsstyrelsen hinner arrangera en presskonferens.
Du kan också läsa mer om jakten i Jaktjournalens majnummer.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser