”Vargar ska vara på Skansen”

Fagersta (JJ) "Den stockholmare som vill se varg kan besöka Skansen", skriver Kajsa Dovstad i en ledare i Fagersta-Posten.

Fagersta-Postens ledarskribent, Kajsa Dovstad, tycker det räcker med vargar finns på Skansen. Foto: Istock

Dovstad tycker också att rättssamhället går för hårt fram med människor som misstänks för illegal vargjakt.

”De som tar saken i egna händer riskerar att straffas hårt. I april i år begärdes fyra män häktade för tjuvjakt på varg. Ett trettiotal poliser deltog i gripandena. Det är orimligt att människor kan frihetsberövas för att ha skjutit varg. Det är också önskvärt att Polisen prioriterar att sätta dit yrkeskriminella, i stället för att ta fast enskilda jägare”, skriver Kajsa Dovstad i Fagersta-Posten.

Läs hela ledaren här

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser