”Vargar ska vara på Skansen”

Fagersta (JJ) "Den stockholmare som vill se varg kan besöka Skansen", skriver Kajsa Dovstad i en ledare i Fagersta-Posten.

Fagersta-Postens ledarskribent, Kajsa Dovstad, tycker det räcker med vargar finns på Skansen. Foto: Istock

Dovstad tycker också att rättssamhället går för hårt fram med människor som misstänks för illegal vargjakt.

”De som tar saken i egna händer riskerar att straffas hårt. I april i år begärdes fyra män häktade för tjuvjakt på varg. Ett trettiotal poliser deltog i gripandena. Det är orimligt att människor kan frihetsberövas för att ha skjutit varg. Det är också önskvärt att Polisen prioriterar att sätta dit yrkeskriminella, i stället för att ta fast enskilda jägare”, skriver Kajsa Dovstad i Fagersta-Posten.

Läs hela ledaren här

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser