”Vargar ska vara på Skansen”

Fagersta (JJ) "Den stockholmare som vill se varg kan besöka Skansen", skriver Kajsa Dovstad i en ledare i Fagersta-Posten.

Fagersta-Postens ledarskribent, Kajsa Dovstad, tycker det räcker med vargar finns på Skansen. Foto: Istock

Dovstad tycker också att rättssamhället går för hårt fram med människor som misstänks för illegal vargjakt.

”De som tar saken i egna händer riskerar att straffas hårt. I april i år begärdes fyra män häktade för tjuvjakt på varg. Ett trettiotal poliser deltog i gripandena. Det är orimligt att människor kan frihetsberövas för att ha skjutit varg. Det är också önskvärt att Polisen prioriterar att sätta dit yrkeskriminella, i stället för att ta fast enskilda jägare”, skriver Kajsa Dovstad i Fagersta-Posten.

Läs hela ledaren här

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser