Vargar satte stopp för älgjakten

Mölnbo (JJ) För Tomas Söderman, Gnesta, har det inte blivit någon älgjakt på hemmaplan i år. Vargarna i området har sett till att det inte finns några djur kvar att jaga.

Tomas Söderman berättar att om god förekomst av mufflonfår på fälten runt gården Långbro mellan Gnesta och Mölnbo för ett år sedan. Nu finns det inte ett djur kvar.

Även stammarna av dov- eller kronhjort, eller älgar syns till i samma utsträckning som förut och både utfodringsplatserna och viltåkern står orörda.

Sedan vargparet etablerade sig i trakten för drygt ett år sedan har klövviltstammarna försvagats, och i år har Tomas Söderman valt att helt låta bli att jaga på markerna, skriver Katrineholms-Kuriren

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser