Vargar rev lamm

Örebro (JJ) En grupp vargar har rivit två får och nio lamm i Suttarboda utanför Örebro.

När länsstyrelsens besiktningsman anlände till platsen var fortfarande de rivna fåren varma. Det råder ingen tvekan om att det är varg som rivit fåren och lammen. Fårhagen ligger mitt i Kilsbergsreviret där det finns sju vargar. Runt fårhagen fanns spår efter två vargar. Vargarna har lyckats skrämma fåren så att de raserat stängslet. Därefter har vargarna gått in och rivit de får som blev kvar inne i hagen. Ägaren kommer att få ersättning för de dödade djuren.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser