Vargar rev lamm

Örebro (JJ) En grupp vargar har rivit två får och nio lamm i Suttarboda utanför Örebro.

När länsstyrelsens besiktningsman anlände till platsen var fortfarande de rivna fåren varma. Det råder ingen tvekan om att det är varg som rivit fåren och lammen. Fårhagen ligger mitt i Kilsbergsreviret där det finns sju vargar. Runt fårhagen fanns spår efter två vargar. Vargarna har lyckats skrämma fåren så att de raserat stängslet. Därefter har vargarna gått in och rivit de får som blev kvar inne i hagen. Ägaren kommer att få ersättning för de dödade djuren.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser