Vargar på kattjakt

Aspeboda (JJ) Vargarna i ett revir utanför Aspeboda har fått smak på katter. Först hittade systrarna Wilma och Emma Tronshagen Emmas raskatt Ronja i en hög med päls och en bit av svansen. Ett par dagar senare blev katten Doris jagad in på gårdsplanen av en varg.

Systrarna hade nyss kommit hem efter ett biobesök med sin mamma Anna och mostern Carolina när Doris kom springande in på gården. I hasorna hade hon en varg.
– Jag trodde först det var någon typ av draghund, men den var så stor och hade så spetsig nos, berättar Carolina, för tidningen Dala Demokraten.
Katten tog skydd i ett träd 25 meter ifrån där familjen stod och tittade. Vargen stannade nedanför trädet. Den gav sig inte av förrän Caroline började ropa och rusa mot den.
Länsstyrelsens naturbevakare Bert Eriksson har konstaterat att det var en varg som dödat klatten. Trots att det finns ett revir med fyra vargar i området är hans teori att de handlar om en ungvarg utan eget revir. Gården ligger för sig själv, helt omgiven av skog. Avståndet till Aspeboda är ungefär 1,5 kilometer.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser