Vargar observerade utanför Lovisa

FINLAND(JJ). Vad som troligen var tre vargar har observerats utanför Lovisa. Om det var vargar är det i sådant fall en mycket ovanlig observation då det vanligtvis inte finns vargar i dessa trakter.

Mannen som såg vargarna upptäckte först en älg och senare såg han tre vargar en bit därifrån. Förra månaden observerades även vargar i Valkom.

Men Hans Hellner, rovdjurskontaktperson vid Pernå-Lovisa jaktvårdsförening, är dock inte säker på att det verkligen var vargar som mannen såg. 
Han tror inte att de vargar som fanns i området i vintras har stannat kvar ända tills nu. 
Det här rapporterar svenska.yle.fi.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser