Vargar observerade utanför Lovisa

FINLAND(JJ). Vad som troligen var tre vargar har observerats utanför Lovisa. Om det var vargar är det i sådant fall en mycket ovanlig observation då det vanligtvis inte finns vargar i dessa trakter.

Mannen som såg vargarna upptäckte först en älg och senare såg han tre vargar en bit därifrån. Förra månaden observerades även vargar i Valkom.

Men Hans Hellner, rovdjurskontaktperson vid Pernå-Lovisa jaktvårdsförening, är dock inte säker på att det verkligen var vargar som mannen såg. 
Han tror inte att de vargar som fanns i området i vintras har stannat kvar ända tills nu. 
Det här rapporterar svenska.yle.fi.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser