Vargar jagade med skoter

Ringvattnet (JJ) Under fem dygn jagade länsstyrelsen naturbevakare Ringvattnetvargen från byn och cirka fyra mil sydväst. Vargen drevs rakt in i en renhjord där den lämnades. Nu har polisen i Östersund upptäckt att vargen jagats tillbaka till byn och och utreder misstankar om grovt jaktbrott.

Under jakten tillbaka har ytterligare en varg anslutit sig och det finns nu två vargar i trakterna kring Ringvattnet.
Polisen Andrew Sörensson och länsstyrelsens Naturbevakare Magnus Kristoffersson, bekräftar att vargarna jagats tillbaka med skoter.
Polisen har kunnat följa vargens väg tillbaka och anser det vara helt klarlagt att den förföljts av minst två skotrar. En polisanmälans ska göras och ärendet utredas. Andrew Sörensson anser att de som jagat vargen gjort sig skyldiga till ett allvarligt brott mot jaktlagstiftningen.
Huruvida polisen kunnat skilja på de spår som de tre naturbevakarna gjorde i skogarna under fem dygn och de misstänkta brottslingarnas spår är ovisst. Det är inte heller klarlagt hur länsstyrelsens fem dygn långa skoterjakt av vargen sanktionerats av polisen.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser