Vargar jagade med skoter

Ringvattnet (JJ) Under fem dygn jagade länsstyrelsen naturbevakare Ringvattnetvargen från byn och cirka fyra mil sydväst. Vargen drevs rakt in i en renhjord där den lämnades. Nu har polisen i Östersund upptäckt att vargen jagats tillbaka till byn och och utreder misstankar om grovt jaktbrott.

Under jakten tillbaka har ytterligare en varg anslutit sig och det finns nu två vargar i trakterna kring Ringvattnet.
Polisen Andrew Sörensson och länsstyrelsens Naturbevakare Magnus Kristoffersson, bekräftar att vargarna jagats tillbaka med skoter.
Polisen har kunnat följa vargens väg tillbaka och anser det vara helt klarlagt att den förföljts av minst två skotrar. En polisanmälans ska göras och ärendet utredas. Andrew Sörensson anser att de som jagat vargen gjort sig skyldiga till ett allvarligt brott mot jaktlagstiftningen.
Huruvida polisen kunnat skilja på de spår som de tre naturbevakarna gjorde i skogarna under fem dygn och de misstänkta brottslingarnas spår är ovisst. Det är inte heller klarlagt hur länsstyrelsens fem dygn långa skoterjakt av vargen sanktionerats av polisen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser