Vargar i Uppland

Mycket talar nu för att två vargar uppehåller sig i trakten av Norrtälje. En av den kommer från Galven-reviret och är försedd med GPS-sändare.

Länsstyrelsen i Stockholm har fått rapporter om två olika vargar. En med GPS-sändare och en utan halsband.

Mycket talar nu också för att en av vargarna ska ha attackerat en drever under jakt i lördags. Händelsen inträffade i närheten av Riala.

Drevern hade drivit rådjur i cirka 20 minuter när hunden tystnade och kom rusande mot ägaren. Hack i häl kom en varg utan sändarhalsband. Drevern klarade sig utan fysiska skador. 

6 kommentarer

 • OJ oj oj
  SÅ nära Stockholm….det var väl inte meningen!
  Vargen hör ju hemma i ”vildmarken” dvs norr om dalälven och väster om Enköping. Undrar hur länge den överlever??

 • paragraf 28
  Hade det inte varit lägligt att tillämpa paragraf 28 i detta case?

 • rådjur
  Gott om rådjur är väl fullt tveksamt, rätt många lodjur vandrar i detta område och tar en hel del rådjur. Vargen får mer än gärna vandra bort från detta område. Känns inte som det behövs ytterligare predatorer i dessa trakter. Framförallt inte predatorer som kan tänka sig att ta våra jakthundar.

 • vargen sprider sig
  Det är så här vi kommer att få ha det,inte bara vi i skogslänen…..

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser