Vargar i Edsbyns centrum

Edsbyn(JJ) Tjugo minuter över fem på morgonen mötte en kvinna två vargar i centrala Edsbyn när hon stod och väntade på bussen.

Vargarna försvann, men efter ett par minuter kom de tillbaka och gick i riktning mot norra industriområdet i Edsbyn.
Kvinnan som nyligt varit på Järvzoo och studerat vargar är övertygad om att det var varg hon såg. Ytterligare två personer observerade vargarna samma morgon. Länsstyrelsens rovdjursansvarige har skrivit in observationerna i Naturvårdsverkets databas.
Om det är vargar i Edsbyn är det troligtvis är det troligtvis ungvargar från Voxnareviret.  

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser