Vargar dödade två jakthundar

Två jakthundar, en jämthund och en stövare, har under de senaste dygnen dödats av varg.

En jämthund hittades i trasor i Nybo, cirka två mil väster om Edsbyn. Ägaren hittade inte hunden förrän endast rester återstod.Utanför Sunne dödades en stövartik i byn Östanbjörke. Tiken var lös ute på gården där den försvann. Ägaren hittade sedan hunden 500 meter från huset, ihjälbiten av vargar. Tidigare har en sällskapshund vargdödats på en gårdsplan i samma by.I båda fall har besiktningsmän från länsstyrelserna konstaterat att det är varg som dödat hundarna.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser