Vargar dödade två jakthundar

Två jakthundar, en jämthund och en stövare, har under de senaste dygnen dödats av varg.

En jämthund hittades i trasor i Nybo, cirka två mil väster om Edsbyn. Ägaren hittade inte hunden förrän endast rester återstod.Utanför Sunne dödades en stövartik i byn Östanbjörke. Tiken var lös ute på gården där den försvann. Ägaren hittade sedan hunden 500 meter från huset, ihjälbiten av vargar. Tidigare har en sällskapshund vargdödats på en gårdsplan i samma by.I båda fall har besiktningsmän från länsstyrelserna konstaterat att det är varg som dödat hundarna.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser