Vargar dödade 38 får i Bohuslän

Hedekas (JJ) En förödande vargattack inträffade tidigare i veckan utanför Hedekas. Totalt dödades 38 får i attacken, som länsstyrelsen tror är utfört av två vargar.

Attacken inträffade vid Ulkeröds Gård, strax utanför Hedekas i Bohuslän. Av gårdens 43 tackor dödades 38. 17 av dem var så svårt skadade att de fick avlivas.

Fårstängslet består av ett femtrådigt stängsel ned mot en sjö där stängsel saknas. Det finns en möjlighet att vargarna kommit in i hagen via sjön, men det är osäkert.

Enligt länsstyrelsen i Västra Götaland är det inte aktuellt med skyddsjakt i dagsläget.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser