Vargar bet hål i fårstängsel

Rättvik (JJ) Två vargar som hoppat in i en fårhage fick förmodligen ström. När de skulle ut bet de helt sonika hål i det grova fårstängslet.

Fårägaren Olov Frääs, Kärvsåsen, utanför Rättvik, klarade sina får sedan vargen förmodligen fått ström av tråden som sitter ovanför fårstängslet. Istället för att hoppa ur hagen bet sig vargarna fria trots det grova fårstängslet.
Enligt länsstyrelsens rovdjursansvarige Lena Berg passerade tre eller fyra vargar genom byn under nyårshelgen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser