Vargangrepp på får utanför Kristinehamn

Kristinehamn (JJ) Under helgen dödades fyra lamm i ett vargangrepp utanför Kristinehamn. I går var det dags igen. Än så länge vet dock inte länsstyrelsen om det är varg som ligger bakom angrepp nummer två.

Maria Falkevik, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Värmland bekräftar att ett vargangrepp ägt rum utanför Kristinehamn under helgen. En besiktningsman från länsstyrelsen har undersökt de fyra dödade lammen.

Just nu är pågår undersökningen av de får som dödades igår, inte långt i från den plats där helgens angrepp ägde rum. Om det är varg som ligger bakom även detta angrepp vill inte Maria Falkevik spekulera i innan besiktningsmannens undersökning är klar.

Enligt uppgifter till Svensk Jakt skulle elstängslet runt hagen där de fyra lammen dödades varit i utmärkt skick. Däremot fanns det en del större stenar nära stängslet som vargen eventuellt kunde utnyttjat när denne tog sig in.

AKTUELLT

Debatt: Vildsvin på borden, inte i trafiken

Vildsvin förstör allt fler skördar. Djuren orsakar också svåra trafikolyckor. Därför måste vi underlätta vildsvinsjakt, genom att göra det enklare både att kameraövervaka och att sälja vildsvinskött. Så skriver Lina Nordquist och Niklas Frykman, båda Liberalerna (L), i den här debattartikeln.

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Annonser