Vargangrepp på får utanför Kristinehamn

Kristinehamn (JJ) Under helgen dödades fyra lamm i ett vargangrepp utanför Kristinehamn. I går var det dags igen. Än så länge vet dock inte länsstyrelsen om det är varg som ligger bakom angrepp nummer två.

Maria Falkevik, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Värmland bekräftar att ett vargangrepp ägt rum utanför Kristinehamn under helgen. En besiktningsman från länsstyrelsen har undersökt de fyra dödade lammen.

Just nu är pågår undersökningen av de får som dödades igår, inte långt i från den plats där helgens angrepp ägde rum. Om det är varg som ligger bakom även detta angrepp vill inte Maria Falkevik spekulera i innan besiktningsmannens undersökning är klar.

Enligt uppgifter till Svensk Jakt skulle elstängslet runt hagen där de fyra lammen dödades varit i utmärkt skick. Däremot fanns det en del större stenar nära stängslet som vargen eventuellt kunde utnyttjat när denne tog sig in.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser