Vargaktivister vilseleder allmänheten

Kungsbacka (JJ) Skrönorna om vad som pågår i skogaran under vargjakten tar sig allt mer bisarra uttryck. Conny Andersson, företrädare för organisationen APU (Anti Poaching Unit) påstår på sin Facebooksida att APU-aktivister hittat en död vargtik som en 16-årig jägare skulle ha skjutit i magen. – Hela historien lögn från börja till slut, säger Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent i Värmland.
På APU:s officiella Facebooksida vilseleds också besökarna. Den här texten hör ihop med en bild på en blodfläck någon täckt med lite snö.

På APU:s officiella Facebooksida vilseleds också besökarna. Den här texten hör ihop med en bild på en blodfläck någon täckt med lite snö.

Conny Anderssons skrev på Facebooksida den 18 januari följande.

”Rangers fann igår en ung vargtik skjuten i Värmland. Licens jakt på vargen sker oetiskt och med stort lidande för vargarna. Vargtiken blev skjuten i magen som innebär ett stort lidande och långsam död. Jägaren var en 16 årig pojke. Vilket vansinne och övergrepp på det sårbara vilda.”

Enligt Gunnar Glöersen är alla Conny Anderssons påståenden felaktiga och på sin blogg under rubriken ”APU lögnen Mecka” går han igenom vad APU skriver.

– Vargen på den aktuella bilden som APU hänvisar till är skjuten av en 45 årig man. Någon 16-åring har över huvud taget inte skjutit varg.

Ingen varg har heller ”hittats” av några APU-aktivister utan de enda vargar som finns är de vargar som jägarna själva skjutit och sedan visat upp för länsstyrelsens besiktningsman, hävdar Gunnar Glöersen.

Jaktjournalen har sökt Conny Andersson för att få en förklaring till uppgifterna på hans Facebooksida men utan resultat.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser