Vargaktivister vilseleder allmänheten

Kungsbacka (JJ) Skrönorna om vad som pågår i skogaran under vargjakten tar sig allt mer bisarra uttryck. Conny Andersson, företrädare för organisationen APU (Anti Poaching Unit) påstår på sin Facebooksida att APU-aktivister hittat en död vargtik som en 16-årig jägare skulle ha skjutit i magen. – Hela historien lögn från börja till slut, säger Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent i Värmland.
På APU:s officiella Facebooksida vilseleds också besökarna. Den här texten hör ihop med en bild på en blodfläck någon täckt med lite snö.

På APU:s officiella Facebooksida vilseleds också besökarna. Den här texten hör ihop med en bild på en blodfläck någon täckt med lite snö.

Conny Anderssons skrev på Facebooksida den 18 januari följande.

”Rangers fann igår en ung vargtik skjuten i Värmland. Licens jakt på vargen sker oetiskt och med stort lidande för vargarna. Vargtiken blev skjuten i magen som innebär ett stort lidande och långsam död. Jägaren var en 16 årig pojke. Vilket vansinne och övergrepp på det sårbara vilda.”

Enligt Gunnar Glöersen är alla Conny Anderssons påståenden felaktiga och på sin blogg under rubriken ”APU lögnen Mecka” går han igenom vad APU skriver.

– Vargen på den aktuella bilden som APU hänvisar till är skjuten av en 45 årig man. Någon 16-åring har över huvud taget inte skjutit varg.

Ingen varg har heller ”hittats” av några APU-aktivister utan de enda vargar som finns är de vargar som jägarna själva skjutit och sedan visat upp för länsstyrelsens besiktningsman, hävdar Gunnar Glöersen.

Jaktjournalen har sökt Conny Andersson för att få en förklaring till uppgifterna på hans Facebooksida men utan resultat.

AKTUELLT

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Annonser