Vargaktivister mobiliserar i Dalsland!

Under fredagskvällen sökte sig norska vargaktivister in i Eds vargrevir för att störa morgondagens vargjakt.

Jaktjournalen har ett stort antal rapportörer ute under den stundande vargjakten. En av dem rapporterade sent under fredagskvällen att jägare i Eds vargrevir, cirka 5 kilomter väster om Ed i Dalsland, konstaterat att norska vargaktevister tagit sin in på skogsvägar bakom låsta vägbommar för att störa morgondagens jakt.

Även ifjol försökte norska vargaktivister störa jakten, utan framgång, i Bullartrakten.

Har du bilder om intressanta uppgifter från vargjakten, kontakta Jaktjournalen.E-post: redaktionen@jaktjournalen.seMMS eller SMS: 070-395 00 94.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser