Vargaktivister mobiliserar i Dalsland!

Under fredagskvällen sökte sig norska vargaktivister in i Eds vargrevir för att störa morgondagens vargjakt.

Jaktjournalen har ett stort antal rapportörer ute under den stundande vargjakten. En av dem rapporterade sent under fredagskvällen att jägare i Eds vargrevir, cirka 5 kilomter väster om Ed i Dalsland, konstaterat att norska vargaktevister tagit sin in på skogsvägar bakom låsta vägbommar för att störa morgondagens jakt.

Även ifjol försökte norska vargaktivister störa jakten, utan framgång, i Bullartrakten.

Har du bilder om intressanta uppgifter från vargjakten, kontakta Jaktjournalen.E-post: redaktionen@jaktjournalen.seMMS eller SMS: 070-395 00 94.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser