Vargaktivister försöker störa skyddsjakt

Gnesta (JJ) Vargaktivister rör sig i området kring Molstabergs gård i förhoppning att störa den pågående skyddsjakten mot den varg som dödat över 50 får hittills.

Vargaktivisternas mål är att störa vargarna så att de inte närmar sig det område där skyddsjakten äger rum.

– Vi hoppas att vargarna känner av oss och att de inte går ner till skyddsjaktområdet, säger Malen Fuglsang, talesperson för gruppen till P4 Sörmland.

LRF är kritiska till att gruppen med vargaktivister rör sig i skogarna runt Molstabergs gård utanför Gnesta. Även Polisen har varit på plats, men eftersom något brott inte kan styrkas har aktivisterna inte kunnat hindras.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser