Vargacceptensen minskar i Värmland

Värmland (JJ) Sveriges radio har i samarbete med Novus för andra gången mätt värmlänningarnas syn på varg och attityderna är mer skeptiska än tidigare.

Enligt undersökningen som gjorts genom intervjuer med 11 475 personer i länet vill i dag 42 procent att vargstammen ska minska. 31 procent av de intervjuade personerna tycker att stammen är på en rimlig nivå.

Detta kan jämföras med svaren då undersökningen genomfördes för fyra år sedan. Då tycket endast 29 procent att vargstammen borde minska och 45 procent att den var på en rimlig nivå.

– Det jag kan läsa ut är att både de som vill minska stammen och de som vi har stammen på den nivån som är i dag tycker att vi ska ha licensjakt på varg, säger Maria Falkevik, rovdjursansvarig på Länsstyrelsen i Värmland till Sveriges Radio.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser