Varg var hund?

Karlshamn(JJ) Det fotograferades ett djur norr om Prästslätten som bedömdes vara en varg. Men nu hävdar Magnus Ölander att det var hans hund.

I söndags märkte de att hundgrinden inte var stängd och att jämthunden Tjabo var på vift. De letade förgäves efter hunden. Några timmar senare dök ett djur upp vid en sommarstuga, några kilometer bort, och ett par fotograferade djuret.

Länsstyrelsens rovdjursspårare har konstaterat att det var en varg på bilderna. Ölander är dock övertygad att det är hans hund på bilderna. 
– Den är fruktansvärt lik en varg så jag kan förstå att man ser fel. Men det är min Tjabo, säger Magnus Ölander till Sydöstran.

Enligt länsstyrelsen finns dock flera vargspår i området och ett vargliknande djur har sett norr om Sölvesborg, det kan dock inte ha varit Ölanders hund.
Det här rapporterar Sydöstran.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser