Varg utanför Skellefteå

Skellefteå (JJ) Det är en varg som visade sig i byn Varuträsk väster om Skellefteå i Västerbotten. Ulf Selin, jourhavande naturbevakare har säkrat spåren från vargen och kunnat bekräfta att det var en varg som rörde sig i Varuträsk på lördagsmorgonen.

– Spåren är en kopia av gipsavgjutningen, säger Ulf Selin, naturbevakare på länsstyrelsen i Västerbotten, till tidningen Norra Västerbotten.   Vargen, som färdas snabbt, har under dygnet rört sig norrut. Länsstyrelsen har fått tips om spår i Övre Kläppen och nu senast i Bastuträsk.
– I går hade den färdats cirka en mil på två timmar så på 20 timmar kan den ha förflyttat sig ungefär tio mil, säger Selin. Vargens storlek gör att Ulf Selin tror att det rör sig om en hane, trots att han inte sett några markeringar.

7 kommentarer

 • å mer ska det bli
  En fågel viskade i mitt öra att det nu är klart att regeringen kommer importera och plantera ut 20 nya vargar från ryssland.
  Nu finns det bara Ett och det är att börja skjuta, och dra igång en demonstration utanför regeringshuset..300.000 personer med bilar hundar får getter jag fan allt ni kan komma på och sen bara sätta sånt jävla tryck så dom letar åt sig första bästa bössa våra kära politiker och ger sig ut i skogen samma dag själva!

 • Fraligt ,farligt!
  Farligt för vargen att vandra omkring nu ,dåliga isar ,lätt att hamna i vattnet….Men nog ska jag sträcka ut en hjälpande hand…..

 • axelenöga
  blir isarna starkare lånar jag gärna ut min borr om det behövs

 • Rädda jägare
  Nu får ni väl ge er.
  Vad är ni rädda för?
  Är det ingen stake i er.
  Kvinnor och barn är modigare än er.

  Är jägare och skäms för er.

  Säg som det är. Ni är rädda att vargen kostar er pengar.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser