Varg utanför Korpilombolo

Korpilombolo (JJ) Skogsmaskinföraren Petter Taavola fick syn på en varg när han arbetade nattskift norr om Korpilombolo. -Jag har sett varg förut så det här var andra gången. Jag såg direkt att det var en varg och jag tog upp mobilen och hann ta några bilder. Jag var nog bara sju åtta meter från den, säger Petter Taavola, till Norrbottenskuriren.

-Det var spännande att få se den. Jag var ensam i skogsarbete och det var vid tretiden natten mot tisdag efter gamla vägen mot Nuoksujärvi, mitt i skogen.    
Petter Taavola tänkte inte mycket mer på det hela men ryktet spred sig att han sett varg och det kom till länsstyrelsens vetskap som ringde upp honom.
-Jag skickade bilderna jag tagit till dem och markerade spåren. Man konstaterade att det var varg. Och den var inte sändarförsedd, säger Petter Taavola.    
För en tid sedan tågdödades en varghona  vid Lakaträsk. En sändarförsedd varg har befunnit sig i trakterna mellan Harads och Gällivare och nu en varg utanför Korpilombolo.

1 kommentar

  • fort jobbat
    Redan en ny ”ryssvarg” på plats & dessutom inte särskilt skygg…hummmm man undrar ju vilken djurpark den vuxit upp på.

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser