Uppdaterad: Varg tros ha rivit rådjur på golfbana

Kungsbacka (JJ) Ett rådjur har blivit rovdjursdödat på Kungsbacka Golfklubb nu på morgonen. Ett vittne tror sig ha sett en varg som åt på rådjuret.

Varg misstänks ha ätit av rådjur på golfbana. Arkivbild.

Kungsbacka Golfklubb har via sin hemsida nu på morgonen varnat sina medlemmar för att ta med sig hunden på sin golfrunda idag. Man meddelar att en vargattack på ett rådjur inträffat nu på morgonen.

Lokaltidningen Norra Halland har varit i kontakt med länsstyrelsen i Halland som kommer att undersöka om det verkligen är varg som dödat rådjuret.

– Intressant, vi vill gärna titta på resterna för att se vad det kan vara, säger Malin Forsberg, kvalitetssäkrare av rovdjursspår på länsstyrelsen, till Norra Halland.

Uppdaterad:

– Var och kollade ”rådjur på golfbanan” och det finns inget som tyder på varg eller lo. Det finns bara räv och hundspår på platsen, samt huvudet är borta som räven brukar göra. Inga större riv eller bitskador som tyder på större rovdjur. Förra veckan hittade vi ett annat rådjur och det fanns inte heller något tecken på stora rovdjur. Men inte heller räv.
– Det rådjuret såg ut att ha blivit dödat och delvis uppätet av hundar då inga delar hade avlägsnats utan lår och rygg hade ätits rena
ungefär som lo eller hund. Men som sagt inga tecken på lodjurets typiska strypbett. Det är ett stort problem i området med lösspringande hundar vilket nog bör tagas i beaktande, rapporterar Ove Johansson, jägare i området.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser