Uppdaterad: Varg tros ha rivit rådjur på golfbana

Kungsbacka (JJ) Ett rådjur har blivit rovdjursdödat på Kungsbacka Golfklubb nu på morgonen. Ett vittne tror sig ha sett en varg som åt på rådjuret.

Varg misstänks ha ätit av rådjur på golfbana. Arkivbild.

Kungsbacka Golfklubb har via sin hemsida nu på morgonen varnat sina medlemmar för att ta med sig hunden på sin golfrunda idag. Man meddelar att en vargattack på ett rådjur inträffat nu på morgonen.

Lokaltidningen Norra Halland har varit i kontakt med länsstyrelsen i Halland som kommer att undersöka om det verkligen är varg som dödat rådjuret.

– Intressant, vi vill gärna titta på resterna för att se vad det kan vara, säger Malin Forsberg, kvalitetssäkrare av rovdjursspår på länsstyrelsen, till Norra Halland.

Uppdaterad:

– Var och kollade ”rådjur på golfbanan” och det finns inget som tyder på varg eller lo. Det finns bara räv och hundspår på platsen, samt huvudet är borta som räven brukar göra. Inga större riv eller bitskador som tyder på större rovdjur. Förra veckan hittade vi ett annat rådjur och det fanns inte heller något tecken på stora rovdjur. Men inte heller räv.
– Det rådjuret såg ut att ha blivit dödat och delvis uppätet av hundar då inga delar hade avlägsnats utan lår och rygg hade ätits rena
ungefär som lo eller hund. Men som sagt inga tecken på lodjurets typiska strypbett. Det är ett stort problem i området med lösspringande hundar vilket nog bör tagas i beaktande, rapporterar Ove Johansson, jägare i området.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser