Varg troligen påkörd

Järna(JJ) Den så kallade Hölövargen har troligen blivit påkörd. Under natten till fredag har en kvinna uppgett att det kan vara en varg hon körde på, efter väg 505.

Det upptäcktes blod vid olycksplatsen på fredag morgon, efter att viltvårdare med specialtränad hund kallats dit. 
Hunden tappade dock spåret efter flera timmars sökande.
Det här rapporterar Länstidningen Södertälje/lt.se.

– Det är inte bekräftat, kvalitetssäkrat, att det är varg som har blivit påkörd och blodet är inte analyserat, men det mesta talar för att det är en varg. Det är inrapporterat så i alla fall, säger Mikael Fransson, besiktningsman på länsstyrelsen, till Länstidningen Södertälje/lt.se.  

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser