Varg troligen påkörd

Järna(JJ) Den så kallade Hölövargen har troligen blivit påkörd. Under natten till fredag har en kvinna uppgett att det kan vara en varg hon körde på, efter väg 505.

Det upptäcktes blod vid olycksplatsen på fredag morgon, efter att viltvårdare med specialtränad hund kallats dit. 
Hunden tappade dock spåret efter flera timmars sökande.
Det här rapporterar Länstidningen Södertälje/lt.se.

– Det är inte bekräftat, kvalitetssäkrat, att det är varg som har blivit påkörd och blodet är inte analyserat, men det mesta talar för att det är en varg. Det är inrapporterat så i alla fall, säger Mikael Fransson, besiktningsman på länsstyrelsen, till Länstidningen Södertälje/lt.se.  

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser