Varg trafikdödad

Stockholm (JJ) En varg som en kortare tid uppehållit sig i trakterna av Stockholm dödades när den blev påkörd av en taxi. Det var den andra vargen som på kort tid trafikdödats i Stockholm.

Kollisionen skedd på motorvägen i höjd med Moraberg, söder om Stockholm. Eftersom vägen var starkt trafikerad satt taxichauffören kvar i bilen till dess polisen anlände. Det var först då som han fick veta att han kört på en varg. Polisen hade under kvällen och natten fått flera telefonsamtal från personer som sett vargen. Vargen var utrustad med radiosändare och ska föras till Naturhistoriska riksmuseet.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser